Бјелоруска пијанисткиња Лизавета Бормотова одржала концерт у Културном центру

10.04.2024 | 07:03

Галерија Културног центра Требиње

У оквиру обиљежавања јубилеја, 70 година од постојања и рада Музичке школе „Требиње“, у позоришту Културног центра одржан је концерт пијанисткиње Лизавете Бормотове из Бјелорусије.

Бормотова већ девет година живи и наступа у Аустрији, а ради као професор клавира на Универзитету музичке умјетности у Клагенфурту. Позната је по свом изузетном таленту и задивљујућим наступима, а њен репертоар обухвата широк спектар дјела, од класичне до савремене музике. За вечерашњи концерт одабрала је дјела Бетовена и Дебисија јер носе посебно и весело расположење, као и због одличног клавира „стенвеј”.

„Жељела сам да испробам нешто што је веома специфично за овај инструмент. На примјер, Дебисијев импресионизам има много различитих боја и техника које на обичном клавиру не би дошле до изражаја. Али, на овом клавиру то звучи дивно. Први пут сам у Требињу, град је прелијеп и уживаћу овдје три дана“, истакла је Бормотова.

Директорка Музичке школе Душанка Бабић рекла је да ће Лизавета Бормотова сутра одржати мастерклас у њиховој школи, тако да ће професори и ученици имати прилику да раде са њом програм који спремају за наредна такмичења.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.