„ERO SA OVOGA SVIJETA“ DO SUZA NASMIJAO TREBINJSKU PUBLIKU

U pozorištu Kulturnog centra Trebinje Željko Ninčić, koautor i glumac legendarne „Audicije“ izveo je monodramu „Ero sa ovoga svijeta“.

Kultna „Audicija“ provlačila se kroz čitav Ninčićev umjetnički rad. Na obrisima ovog komada nastala je i ova stendap komedija kojom se, kao autor i glumac, publici prvi put predstavio u monološkoj formi.

„Svoj autorski tekst iz nekoliko ‘Audicija’ sročio sam i napravio varijantu stendap komedije u dva lika. Hercegovac Marinko Ćutuk priča o lokalnim, našim regionalnim problemima, dok Bosanac Veseli govori o izbjeglištvu i svojim problemima u bijelom svijetu“, kazao je Ninčić.

Iako se u predstavi, na prepoznatljiv i njemu svojstven način, ovaj glumac kritički osvrće na stvarnost, kaže da publika to prepoznaje kao dobru namjeru i odlično je prihvata širom bivše Jugoslavije.

Dodaje da je u današnje vrijeme izuzetno teško nasmijati publiku, a mišljenja je da umjetnost treba da bude lijek i putokaz ka boljem ambijentu za život.

„Pratim aktuelne društvene i političke teme kroz prizmu humora. U prvoj ‘Audiciji’ nije bilo predstavnika Hercegovaca. Lik Marinka Ćutuka namjenski je pravljen da bih pokazao da ‘i mi konja za trku imamo’. Neka moja teorija je uvijek bila da mi iz kamena ovog teškog hercegovačkog krša uvijek nalazimo neke motive da se zabavimo i da damo pozitivnu energiju i snagu. A to je najbolje kroz komediju“, dodao je Željko Ninčić.

Ninčić je od početka predstave uspostavio odličnu komunikaciju sa publikom i držao njenu pažnju više od sat vremena. Da je publika željna humora i zabave, svjedočili su smijeh i gromoglasni aplauzi koji su se večeras prolamali pozorišnom salom Kulturnog centra.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković