„ERO SA OVOGA SVIJETA“ DO SUZA NASMIJAO TREBINJSKU PUBLIKU

У позоришту Културног центра Требиње Жељко Нинчић, коаутор и глумац легендарне „Аудиције“ извео је монодраму „Еро са овога свијета“.

Култна „Аудиција“ провлачила се кроз читав Нинчићев умјетнички рад. На обрисима овог комада настала је и ова стендап комедија којом се, као аутор и глумац, публици први пут представио у монолошкој форми.

„Свој ауторски текст из неколико ‘Аудиција’ срочио сам и направио варијанту стендап комедије у два лика. Херцеговац Маринко Ћутук прича о локалним, нашим регионалним проблемима, док Босанац Весели говори о избјеглиштву и својим проблемима у бијелом свијету“, казао је Нинчић.

Иако се у представи, на препознатљив и њему својствен начин, овај глумац критички осврће на стварност, каже да публика то препознаје као добру намјеру и одлично је прихвата широм бивше Југославије.

Додаје да је у данашње вријеме изузетно тешко насмијати публику, а мишљења је да умјетност треба да буде лијек и путоказ ка бољем амбијенту за живот.

„Пратим актуелне друштвене и политичке теме кроз призму хумора. У првој ‘Аудицији’ није било представника Херцеговаца. Лик Маринка Ћутука намјенски је прављен да бих показао да ‘и ми коња за трку имамо’. Нека моја теорија је увијек била да ми из камена овог тешког херцеговачког крша увијек налазимо неке мотиве да се забавимо и да дамо позитивну енергију и снагу. А то је најбоље кроз комедију“, додао је Жељко Нинчић.

Нинчић је од почетка представе успоставио одличну комуникацију са публиком и држао њену пажњу више од сат времена. Да је публика жељна хумора и забаве, свједочили су смијех и громогласни аплаузи који су се вечерас проламали позоришном салом Културног центра.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић