Prijatelji za Kemu priredili su večeras, povodom treće godišnjice smrti Kemala Montena, veče sjećanja simboličnog naziva „Ostaće samo pjesma“, kao omaž jednom od najvećih muzičkih stvaralaca u BiH.
Stihovi Kemala Montena odzvanjali su u prepunoj galeriji Kulturnog centra Trebinje u izvođenju Bake Planjanina, trebinjske grupe Degustatori, sarajevskog muzičara Gordana Dizdarevića Grka i učenika Srednje muzičke škole Trebinje.


Okosnica večeri je bilo premijerno izvođenje pjesme „Kemo i grad“, nastale u čast velikog kantautora. Ideja za njen nastanak rodila se u Trebinju gdje su i snimljeni kadrovi spota. Otpjevala ju je trebinjska srednjoškolka Marija Valentić uz gitarsku pratnju Nikole Jovanovića koji je i komponovao muziku za ovu pjesmu. Tekst su napisali Srećko Šijaković i Dušan Milivojević, dok aranžman potpisuje Božidar Bobo Vučur.


Bilo je ovo jedno veoma emotivno veče koje nas je podsjetilo na samo djelić onoga što je legendarni umjetnik radio u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri.
Podršku ovom projektu pružila je i porodica Kemala Montena,a medijski sponzori su HP Medijska grupa, Radio Trebinje i „Trebinje lajv“.

Duška Đajić