ЕМОТИВНО ВЕЧЕ СЈЕЋАЊА НА КЕМАЛА МОНТЕНА


Пријатељи за Кему приредили су вечерас, поводом треће годишњице смрти Кемала Монтена, вече сјећања симболичног назива „Остаће само пјесма“, као омаж једном од највећих музичких стваралаца у БиХ.
Стихови Кемала Монтена одзвањали су у препуној галерији Културног центра Требиње у извођењу Баке Плањанина, требињске групе Дегустатори, сарајевског музичара Гордана Диздаревића Грка и ученика Средње музичке школе Требиње.


Окосница вечери је било премијерно извођење пјесме „Кемо и град“, настале у част великог кантаутора. Идеја за њен настанак родила се у Требињу гдје су и снимљени кадрови спота. Отпјевала ју је требињска средњошколка Марија Валентић уз гитарску пратњу Николе Јовановића који је и компоновао музику за ову пјесму. Текст су написали Срећко Шијаковић и Душан Миливојевић, док аранжман потписује Божидар Бобо Вучур.


Било је ово једно веома емотивно вече које нас је подсјетило на само дјелић онога што је легендарни умјетник радио у својој богатој музичкој каријери.
Подршку овом пројекту пружила је и породица Кемала Монтена,а медијски спонзори су ХП Медијска група, Радио Требиње и „Требиње лајв“.

Душка Ђајић