EMOTIVNO VEČE SJEĆANJA NA KEMALA MONTENA


Prijatelji za Kemu priredili su večeras, povodom treće godišnjice smrti Kemala Montena, veče sjećanja simboličnog naziva „Ostaće samo pjesma“, kao omaž jednom od najvećih muzičkih stvaralaca u BiH.
Stihovi Kemala Montena odzvanjali su u prepunoj galeriji Kulturnog centra Trebinje u izvođenju Bake Planjanina, trebinjske grupe Degustatori, sarajevskog muzičara Gordana Dizdarevića Grka i učenika Srednje muzičke škole Trebinje.


Okosnica večeri je bilo premijerno izvođenje pjesme „Kemo i grad“, nastale u čast velikog kantautora. Ideja za njen nastanak rodila se u Trebinju gdje su i snimljeni kadrovi spota. Otpjevala ju je trebinjska srednjoškolka Marija Valentić uz gitarsku pratnju Nikole Jovanovića koji je i komponovao muziku za ovu pjesmu. Tekst su napisali Srećko Šijaković i Dušan Milivojević, dok aranžman potpisuje Božidar Bobo Vučur.


Bilo je ovo jedno veoma emotivno veče koje nas je podsjetilo na samo djelić onoga što je legendarni umjetnik radio u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri.
Podršku ovom projektu pružila je i porodica Kemala Montena,a medijski sponzori su HP Medijska grupa, Radio Trebinje i „Trebinje lajv“.

Duška Đajić