Пријатељи за Кему приредили су вечерас, поводом треће годишњице смрти Кемала Монтена, вече сјећања симболичног назива „Остаће само пјесма“, као омаж једном од највећих музичких стваралаца у БиХ.
Стихови Кемала Монтена одзвањали су у препуној галерији Културног центра Требиње у извођењу Баке Плањанина, требињске групе Дегустатори, сарајевског музичара Гордана Диздаревића Грка и ученика Средње музичке школе Требиње.


Окосница вечери је било премијерно извођење пјесме „Кемо и град“, настале у част великог кантаутора. Идеја за њен настанак родила се у Требињу гдје су и снимљени кадрови спота. Отпјевала ју је требињска средњошколка Марија Валентић уз гитарску пратњу Николе Јовановића који је и компоновао музику за ову пјесму. Текст су написали Срећко Шијаковић и Душан Миливојевић, док аранжман потписује Божидар Бобо Вучур.


Било је ово једно веома емотивно вече које нас је подсјетило на само дјелић онога што је легендарни умјетник радио у својој богатој музичкој каријери.
Подршку овом пројекту пружила је и породица Кемала Монтена,а медијски спонзори су ХП Медијска група, Радио Требиње и „Требиње лајв“.

Душка Ђајић