DRUGI DAN „FILMSKOG KAMPUSA 2019“

U okviru revijalnog filmskog programa devetog  „Filmskog kampusa“, u popodnevnim časovima prikazan je film  „O životu i o smrti“, najnovije ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Velinovića, učesnika ovogodišnjeg kampusa.

Nakon projekcije Velinovićevog filma,  mlada rediteljka Senka Domanović publici je predstavila svoj dokumentarac  „Okupirani bioskop“, kojem je dodijeljen Gran-pri za najbolji dugometražni dokumentarni film, kao i nagrada za najbolju režiju.

Sutra veče, 16. oktobra, od 17 časova na programu je dokumentarni film Sonje Đekić  „Kosma“, koji se bavi temom o kojoj se danas rijetko govori kada se priča o Kosovu i Metohiji – o životu izvan okvira vijesti i politike.

U 20 časova proslavljeni režiser Lordan Zafranović predstaviće najnoviji dokumentarni film  „Duh vremena“, stoti u svojoj plodonosnoj karijeri.

Zafranovićev je u ovaj polučasovni dokumentarac pretočio izložbu  „Gradovi u pokretu“, autorke Nataše Mišković, koju čini arhivska foto-građa iz jugoslovenskih i turskih dnevih listova.

Nakon projekcije ovog edukativnog i kreativnog dokumentarca, publika će imati priliku da vidi i Zafranovićev višestruko nagrađivani film  „Okupacija u 26 slika“  iz 1978. godine.

Podsjećamo da je ulaz na projekcije filmova slobodan.