ДРУГИ ДАН „ФИЛМСКОГ КАМПУСА 2019“

У оквиру ревијалног филмског програма деветог  „Филмског кампуса“, у поподневним часовима приказан је филм  „О животу и о смрти“, најновије остварење сценаристе и редитеља Предрага Велиновића, учесника овогодишњег кампуса.

Након пројекције Велиновићевог филма,  млада редитељка Сенка Домановић публици је представила свој документарац  „Окупирани биоскоп“, којем је додијељен Гран-при за најбољи дугометражни документарни филм, као и награда за најбољу режију.

Сутра вече, 16. октобра, од 17 часова на програму је документарни филм Соње Ђекић  „Косма“, који се бави темом о којој се данас ријетко говори када се прича о Косову и Метохији – о животу изван оквира вијести и политике.

У 20 часова прослављени режисер Лордан Зафрановић представиће најновији документарни филм  „Дух времена“, стоти у својој плодоносној каријери.

Зафрановићев је у овај получасовни документарац преточио изложбу  „Градови у покрету“, ауторке Наташе Мишковић, коју чини архивска фото-грађа из југословенских и турских дневих листова.

Након пројекције овог едукативног и креативног документарца, публика ће имати прилику да види и Зафрановићев вишеструко награђивани филм  „Окупација у 26 слика“  из 1978. године.

Подсјећамо да је улаз на пројекције филмова слободан.