TREBINJE I U Kulturnom centru večeras je nastupila sarajevska grupa “Divanhana” koja izvodi tradicionalnu muziku Balkana kombinovanu sa elementima drugih muzičkih pravaca i sa posebnim osvrtom na sevdalinku.

„Divanhana“ promoviše treći album „Zukva“ koji je novembra 2015. godine za ex-Yu tržište objavio izdavač Multimedia Music, a potom i britanski ARC Music za ostatak svijeta.

Nastupom u Trebinju oduševili su publiku, koja je imala priliku da čuje neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske, te naravno nezaobilazne sevdalnike.

Neven Tunjić, pijanista u bendu „Divanhana“ je istakao da im je zadovoljstvo što su po drugi put nastupili u Trebinju.

„Drago nam je što smo opet svirali i pjevali pred trebinjskom publikom. Bend je vrlo aktivan u kreativnom smislu, puno putujemo i mnogo pjesma nastaje na tim putovanjima i koncertima. Ideja je da se tradicionalna muzika BiH u nekom novom ruhu prezentuje ljudima, posebno mladima širom Balkana, ali i u Evropi i svijetu. Cilj nam je i da se naša zemlja pamti po lijepim, a ne samo po negativnim stvarima“, naveo je Tunjić.

Sedam mladih muzičara okupljenih u bend „Divanhana“ za kratko vrijeme postali su prepoznatljiv muzički brend. Nastali su prije osam godina, dok su još bili studenti Muzičke akademije u Sarajevu.

Način na koji izvode tradicionalnu muziku postigao je veliku popularnost, kako u BiH, tako i izvan nje, te održali su na desetine koncerata u BiH, regiji i svijetu.


D.M.