ТРЕБИЊЕ I У Kултурном центру вечерас је наступила сарајевска група “Диванхана” која изводи традиционалну музику Балкана комбиновану са елементима других музичких праваца и са посебним освртом на севдалинку.

„Диванхана“ промовише трећи албум „Зуква“ који је новембра 2015. године за еx-Yу тржиште објавио издавач Multimedia Music, а потом и британски ARC Music за остатак свијета.

Наступом у Требињу одушевили су публику, која је имала прилику да чује неке од најљепших мелодија из Македоније, Србије, Kосова, Црне Горе, Хрватске, те наравно незаобилазне севдалнике.

Невен Туњић, пијаниста у бенду „Диванхана“ је истакао да им је задовољство што су по други пут наступили у Требињу.

„Драго нам је што смо опет свирали и пјевали пред требињском публиком. Бенд је врло активан у креативном смислу, пуно путујемо и много пјесма настаје на тим путовањима и концертима. Идеја је да се традиционална музика БиХ у неком новом руху презентује људима, посебно младима широм Балкана, али и у Европи и свијету. Циљ нам је и да се наша земља памти по лијепим, а не само по негативним стварима“, навео је Туњић.

Седам младих музичара окупљених у бенд „Диванхана“ за кратко вријеме постали су препознатљив музички бренд. Настали су прије осам година, док су још били студенти Музичке академије у Сарајеву.

Начин на који изводе традиционалну музику постигао је велику популарност, како у БиХ, тако и изван ње, те одржали су на десетине концерата у БиХ, регији и свијету.


Д.М.