Danilovgrad u Trebinju (FOTO)

Danilovgrad u Trebinju (FOTO)13. februara 2016., 22:11

danilovgrad1

TREBINJE │ U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je priređen kulturno-umjetnički program „Veče Danilovgrada u Trebinju“, u organizaciji Zavičajnog udruženja Crnogoraca u Trebinju „Petar Petrović Njegoš“ i pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad i Grada Trebinja.

Predstavljeni kao „ambasadori kulture“ svog kraja – pjesmama o Crnoj Gori i Danilovgradu u programu su nastupili estradni umjetnici Zoran Kalezić, Slobo Kovačević, Marinko Pavićević, Igor Đurović i Dejan Škuletić, glumac Slobodan Marunović kazivao je Njegoševe stihove, crnogorske i bokeljske igre izveo je danilovgradski KUD „Oro“, a moderno stvaralaštvo mladih ovog grada predstavio je plesni klub „Matriks“.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prethodno je organizovao prijem za goste iz ove crnogorske opštine, koje je predvodila delegacija Skupštine opštine Danilovgrad, sa 11 odbornika, predsjednikom SO Branom Đuranovićem i ambasadorom Crne Gore u BiH Milanom Lakićem.

dan

Poželjevši dobrodišlicu gostima iz Danilovgrada, gradonačelnik Vučurević je rekao da je ova posjeta prilika da se potvrde prijateljski odnosi hercegogovačkog i crnogorskog naroda i građana dva grada.

„Ovo je prilika da utvrdimo našu orijentaciju – da smo vijekovima upućeni jedni na druge, da se u volji slazimo, a u nevolji pomažemo, te da u budućnosti gradimo odnose koji će doprinijeti boljem životu građana Danilovgrada i Trebinja. Tako je bilo, tako se i biti“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

dan5

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Brano Đuranovićistakao je da druženje koje obnavlja istorijske veze dva naroda neće biti podsticaj sama za buduću saradnju na polju kulture, već, nada se, i u drugim sferama života – za šta se danas otvaraju perpspektive preko fondova Evropske Unije za prekograničnu saradnju.

„Znamo da ovdje u Trebinju postoji dobra ekipa na čelu sa gradonačelnikom, koja je od Trebinja napravila sredinu sa evropskim kvalitetima. I mi imamo dobru ekipu i nadam se da ćemo posredstvom IPA fondova puno toga zajednički uraditi“, naveo je Đuranović.

Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić rekao je da će ova ambasada pružiti punu podršku svim oblicima saradnje i svakom zajedničkom projektu koji dvije lokalne zajednice dogovore.