„CRNOGORAC U TRANZICIJI“ NASMIJAO TREBINJSKU PUBLIKU

У позоришној сали Културног центра Требиње вечерас је  одиграна монодрама  „Црногорац у транзицији“   у извођењу Драгана Буздована Букија, глумца которског позоришта „Театар 303“.

Као и остала остварења овог аматерског позоришта,  „Црногорац у транзицији“  кроз сатиру и хумор прати актуелне друштвене догађаје. Циљ ове сатиричне комедије је да насмије али и подстакне на размишљање, те да опомене – посебно оне који данас креирају стварност.

„Представа пресликава живот свих нас у Црног Гори а, вјерујем, и читавог региона, од доба комунизма па до данашњег плурализма. Обухвата период када смо, по мом мишљењу, живјели сретно, безбрижно и са мало били задовољни, па све до овога сада, када је похлепа надјачала здрави разум“, истакао је  Драган Буздован.

У овој монодрами, како наводи Буздован, сабран је и његов дугогодишњи рад у позоришном стваралаштву и кроз лично искуство обрађена је донекле и ова прича.

„Ово је једна прича пуна сатире, испреплитана догађајима који су били најинтересантнији за ову среднину, а користио сам и своје лично искуство и оно што је пратило мој животни пут“, додао је Буздован.

Гостовање которског  „Театра 303“  у Културном центру организовали су Град Требиње и  Завичајно удружење Црногораца у Херцеговини „Петар Други Петровић Његош“.

Душка Ђајић