„CRNOGORAC U TRANZICIJI“ NASMIJAO TREBINJSKU PUBLIKU

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je  odigrana monodrama  „Crnogorac u tranziciji“   u izvođenju Dragana Buzdovana Bukija, glumca kotorskog pozorišta „Teatar 303“.

Kao i ostala ostvarenja ovog amaterskog pozorišta,  „Crnogorac u tranziciji“  kroz satiru i humor prati aktuelne društvene događaje. Cilj ove satirične komedije je da nasmije ali i podstakne na razmišljanje, te da opomene – posebno one koji danas kreiraju stvarnost.

„Predstava preslikava život svih nas u Crnog Gori a, vjerujem, i čitavog regiona, od doba komunizma pa do današnjeg pluralizma. Obuhvata period kada smo, po mom mišljenju, živjeli sretno, bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga sada, kada je pohlepa nadjačala zdravi razum“, istakao je  Dragan Buzdovan.

U ovoj monodrami, kako navodi Buzdovan, sabran je i njegov dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča.

„Ovo je jedna priča puna satire, ispreplitana događajima koji su bili najinteresantniji za ovu sredninu, a koristio sam i svoje lično iskustvo i ono što je pratilo moj životni put“, dodao je Buzdovan.

Gostovanje kotorskog  „Teatra 303“  u Kulturnom centru organizovali su Grad Trebinje i  Zavičajno udruženje Crnogoraca u Hercegovini „Petar Drugi Petrović Njegoš“.

Duška Đajić