„COLLEGIUM ARTISTICUM 2018“ -НАЈБОЉАОСТВАРЕЊА ДОМАЋИХ АРХИТЕКАТА

У организацији Асоцијације архитеката Босне и Херцеговине, вечерас је у галерији Културног центра Требиње отворена изложба  „Collegium artisticum 2018“.

Годишња изложба  „Collegium artisticum“  има традицију дугу више од пет деценија и представља смотру најзначајнијих радова на пољу урбанизма, архитектуре и дизајна у једној години, а другу годину заредом организује се у Требињу, у сарадњи са Културним центром.

Од 57 пристиглих радова из цијеле Босне и Херцеговине, трочлана међународна стручна комисија је одабрала 18 најбољих остварења домаћих архитеката која су обиљежила ову годину,  а вечерас су изложена у галерији Културног центра Требиње.

У категорији  „Реализација“  укупно је седам радова прошло селекцију, а у категорији  „Ентеријер“  – пет радова, колико их је селекцију прошло и у категорији  „Идеја“. Један рад је ревијалног карактера.

Будући да овогодишња селекција важи за несумњиво најстрожу до сада, само учешће на  „Collegium artisticum 2018“  могло би се сматрати посебном наградом.

Отварању изложбе претходио је скуп архитеката на којем су представљени планови рада Асоцијације архитеката у БиХ у 2017/18.

Изложба остаје отворена до 14. октобра.

 

Душка Ђајић