“CAREVO NOVO ODIJELO” VIĐENO OČIMA HERCEGNOVSKOG POZORIŠTA

Pozorišni komad “Carevo novo odijelo”, rađeno u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa izveden je večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje pred oko tridesetak  ljubitelja pozorišne umjetnosti.
Predstavu je, prema istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković, Dramaturg je Đorđe Stanojlović, scenograf Vojislav Kilibarda, kostimograf Jelena Vasiljević dok je producent predstave Milina Kovačević.

Foto:Jovan Vidaković
Foto:Jovan Vidaković


“Carevo novo odijelo” je svevremena priča, a sjajni glumci Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Vladimir Milošević su ovu “drugčiju” bajku koja govori o vlasti i zloupotrebi vlasti, koja  postavlja brojna važna pitanja i koja vlast sagledava kao zamku u koju lako zapadaju i oni koji vladaju i oni kojima se vlada donijeli na maestralan način.
Glumci se u ovoj predstavi pojavljuju u više uloga, ne dodvoravaju se djeci već im se obraćaju kao odraslima , govoreći im da su oni važan dio društva koji će jednog dana birati i od njihovog izbora će zavisiti i  njihov dalji život..
Jedna od poruka ove neobične predstave koju treba pogledati je da je vrijeme da Petar Pan odraste i da Pinokio prestane da laže.

Foto:Jovan Vidaković
Foto:Jovan Vidaković