“ЦАРЕВО НОВО ОДИЈЕЛО” ВИЂЕНО ОЧИМА ХЕРЦЕГНОВСКОГ ПОЗОРИШТА

Позоришни комад “Царево ново одијело”, рађено у копродукцији Херцегновског позоришта и Херцег феста изведен је вечерас у позоришној сали Културног центра Требиње пред око тридесетак  љубитеља позоришне умјетности.
Представу је, према истоименој бајци Ханса Кристијана Андерсена режирао Петар Пејаковић, Драматург је Ђорђе Станојловић, сценограф Војислав Килибарда, костимограф Јелена Васиљевић док је продуцент представе Милина Ковачевић.

Фото:Јован Видаковић
Фото:Јован Видаковић


“Царево ново одијело” је свевремена прича, а сјајни глумци Дејан Ђоновић, Горан Славић, Милош Пејовић и Владимир Милошевић су ову “другчију” бајку која говори о власти и злоупотреби власти, која  поставља бројна важна питања и која власт сагледава као замку у коју лако западају и они који владају и они којима се влада донијели на маестралан начин.
Глумци се у овој представи појављују у више улога, не додворавају се дјеци већ им се обраћају као одраслима , говорећи им да су они важан дио друштва који ће једног дана бирати и од њиховог избора ће зависити и  њихов даљи живот..
Једна од порука ове необичне представе коју треба погледати је да је вријеме да Петар Пан одрасте и да Пинокио престане да лаже.

Фото:Јован Видаковић
Фото:Јован Видаковић