„BUBAMARAC“ PRIREDIO GODIŠNJI KONCERT

Dječji hor „Bubamarac“ iz Trebinja održao je večeras godišnji koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Članovi „Bubamarca“, mališani uzrasta od tri do devet godina, sa svojim profesorima muzike Nedom Tanasijević i Milisavom Sukonjicom predstavili su publici djela savremenih domaćih autora, kao i kompozicije velikana klasične muzike adaptiranim njihovom uzrastu.

Ova vrijedna i razdragana družina nedavno je nastupila i na Prvom međunarodnom festivalu dječijih horova u Herceg Novom, gdje su se okupili horovi iz BiH, Srbije i Crne Gore. Iz Herceg Nove ponijeli su najljepše utiske.

Dirigent hora Milisav Sukonjica naveo je da „Bubamarac“ u svojim redovima ima i solistu koji je tek navršio četiri godine, a koji je pobrao sve simpatije publike na festivalu u Herceg Novom. Na samom ulasku pozdravljeni su ovacijama kao najmlađi učesnici.

„Nagradili su nas gromoglasnim aplauzom i na ulasku, i tokom nastupa i kada smo silazili sa scene. Vjerovatno smo bili simpatični i zbog toga što smo najmlađi, a posebno naš solista Filip, koji je četvorogodišnjak i koji je bio najmlađi učesnik festivala. On nam se pridružio od starta, a hor je takođe mlad jer radimo tek osam mjeseci. Ovakvi festivali nas sve inspirišu i ohrabruju, posebno ako imamo u vidu period koji je za nama, kada se nije ili se otežano radilo kada je u pitanju horsko pjevanje. Zato su nam ovakvi festivali preko potrebni, a mi smo oduševljeni pozivom da učestvujemo, uslovi su bili takvi da je bilo nemoguće reći ne i nismo pogriješili“, kazao je Sukonjica.

Svojim glasovima, energijom, kreativnošću i iskrenom ljubavlju koju samo djeca mogu da pruže, mali „Bubamarci“ su i ovo veče učinili posebnim.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković