BJEŠE JEDNOM – OD 3. DO 8. DECEMBRA 2020. 18.00 ČASOVA

Iz jedne tragične stvarnosti rađaju se dvije različite, fantastične legende: Petar Pan i Alisa u Zemlji čuda!

SADRŽAJ FILMA:

David (12), Petar (10) i Alisa (8) uživaju u djetinjstvu u Engleskoj krajem 19. vijeka. Najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dječju bujnu maštu i slobodan duh podstiču njihovi roditelji Rouz i Džek.

Idilično djetinjstvo nasilno prekida tragična smrt Davida, koji se utapa za vrijeme nevine dječje igre. Tuga i očaj uvlače se u porodicu i prijete da je unište. Rouz se povlači u sebe i odaje alkoholu, a Džek se vraća svom starom poroku kocki i zapada u dugove. Alisa odbija da prihvati činjenicu da Davida stvarno nema, dok Petar krivi sebe za smrt brata i trudi se da popuni prazninu koja je nastala u porodici zbog njegovog stradanja.

Cijela porodica polagano ali sigurno propada. Kako bi to spriječili, Alisa i Petar pronalaze zadnji atom snage u moći svoje mašte i kreću u nevjerovatnu avanturu da bi spasili porodicu od besparice. Put ih odvodi na ulice viktorijanskog Londona, gdje otkrivaju mračnu i tajnu prošlost svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da put spasenja nije u tome da odraste i postane kao njegov stariji brat, pa odlazi u Nedođiju gdje će zauvijek ostati mlad. Alisa u međuvremenu uranja u svoj svijet mašte i živi u Zemlji čuda, gdje shvata da se na kraju mora vratiti u stvarnost, odrasti i napraviti sopstveni izbor…

ORIGINALNI NASLOV: Come Away

REŽIJA: Brenda Čapman (Brenda Chapman)

ULOGE: Andželina Džoli (Angelina Jolie), Gugu Embata-Ro (Gugu Mbatha-Raw), Majkl Kejn (Michael Caine)…

ŽANR: Avantura, fantazija, drama

TRAJANJE: 94 min.

CIJENA: 4 KM