БИОСКОП ИЗ БЛОКА У ТРЕБИЊУ – СУЗА У ОКУ И ГОРЧИНА У ГРЛУ – ДОЋИ ЋЕ ПРАВДА!


Вечерас је одржана хуманитарна пројекција докуменатрног филма “Ви идите, ја нећу“ у Kултурном центру у Требињу.

Циљ овог пројекта било је прикупљање новчаних средстава за породице на Kосову и Метохији, али такође и приказивање истине о страдању и протјеривању српског народа са простора Kосова и Метохије. Осим тога филм приказује и вјерско и културно наслеђе кроз историју.

Поводом 15 година од кобног 17. марта 2004. године и погрома српског и неалбанског становништва са Kосова и Метохије и поводом 20 година од 24. марта 1999. године и почетка НАТО агресије на тадашњу СР Југославију Хуманитарна организација Срби за Србе организоваће у преко 20 градова широм света хуманитарне пројекције филма „Ви идите, ја нећу“.

Филм „Ви идите, ја нећу“ редитеља Хаџи-Александра Ђуровића је заснован на књизи „Љетопис Новог Kосовског Распећа“ митрополита Амфилохија и открива нам неиспричану истину о косовско-метохијском страдању српског народа, његовог вјерског и културног наслеђа кроз цијелу историју, а посебно 1998. и 1999. године, са освртом на породичну драму несталог Милоша Ћирковића из Бјелог Поља код Пећи.

Филм се приказује са благословом Митрополита, а продукција Александрија Филм је исти уступила бесплатно за ову хуманитарну акцију. Сва прикупљена средства биће искориштена за помоћ породицама на Kосову и Метохији у склопу Васкршње акције Хуманитарне организације Срби за Србе.

Парафразирајући псалмопојца: „Ако заборавимо тебе Kосмете, нека нас заборави десница наша” и слиједећи његову мисао желимо да приказивањем филма „Ви идите, ја нећу“ скренемо пажњу на голготу коју је прошао и коју још увијек пролази наш народ Kосову и Метохији и пошаљемо јасну поруку да у овим турбулентним временима нису сами, нити да их икада смијемо препустити забораву.

Филм можете погледати и на Yоутубе каналу уз упозорење да је ограничен према узрасту и неприкладан за неке кориснике.

преузето: локопортал