BIOSKOP IZ BLOKA U TREBINJU – SUZA U OKU I GORČINA U GRLU – DOĆI ĆE PRAVDA!


Večeras je održana humanitarna projekcija dokumenatrnog filma “Vi idite, ja neću“ u Kulturnom centru u Trebinju.

Cilj ovog projekta bilo je prikupljanje novčanih sredstava za porodice na Kosovu i Metohiji, ali takođe i prikazivanje istine o stradanju i protjerivanju srpskog naroda sa prostora Kosova i Metohije. Osim toga film prikazuje i vjersko i kulturno nasleđe kroz istoriju.

Povodom 15 godina od kobnog 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i povodom 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom sveta humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću“.

Film „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog nasleđa kroz cijelu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Parafrazirajući psalmopojca: „Ako zaboravimo tebe Kosmete, neka nas zaboravi desnica naša” i slijedeći njegovu misao želimo da prikazivanjem filma „Vi idite, ja neću“ skrenemo pažnju na golgotu koju je prošao i koju još uvijek prolazi naš narod Kosovu i Metohiji i pošaljemo jasnu poruku da u ovim turbulentnim vremenima nisu sami, niti da ih ikada smijemo prepustiti zaboravu.

Film možete pogledati i na Youtube kanalu uz upozorenje da je ograničen prema uzrastu i neprikladan za neke korisnike.

preuzeto: lokoportal