Audicija za prijem u dječiji hor

goldene-mikrofon-das,1920x1200,49540
TREBINJE l Kulturni centar Trebinje organizuje audiciju za prijem članova u dječiji hor.
Prema riječima Dejana Bodiroge, direktora Kulturnog centra, ideja je da se u okviru rada ove ustanove formiraju pored dramske i muzička, ali i ostale sekcije – likovna, foto i video.
„Pozivamo djecu uzrasta od pet do 14 godina koji vole da pjevaju i da se druže da se prijave na audiciju. Cilj nam je da okupimo najmlađe pjevače da svoje slobodno vrijeme kreativno provedu, i da se kroz vježbanje i pjevanje zabavljaju, a na nama je da im pružimo adekvatnu obuku i nastupe“, istakao je Bodiroga.

dejan bodirogaDječiji hor će raditi pod rukovodstvom profesora Boba Vučura koji ističe da kroz horsko pjevanje djeca uče vokalnu tehniku, pravilinu dikciju i prije svega kod njih se razvija muzikalnost i ljubav prema muzici.
„Horsko pjevanje predstavlja zabavu, i kroz druženje sa drugom djecom, na probama i nastupima postiče socijalizaciju i samopouzdanje djeteta. Repertoar hora će biti raznovrstan i obuhvata razne muzičke žanrove – dječije, popularne, filmske, klasične i izvorne pjesme“, naveo je Vučur.
Audicije će biti održane nakon božićnih praznika. Svi zainteresovani mogu se prijaviti svakim radnim danom u prostorijama Kulturnog centra od sedam do 15 časova.
D.M.

www.radiotrebinje.com