Ansambl „Kolo“ oduševio Trebinjce (FOTO)

ТРЕБИЊЕ | Ансамбл народних игара и пјесама „Kоло“ из Београда приредио је концерт у Kултурном центру.

Ово је трећи пут да овај ансамбл гостује у Требињу, а изведен је колаж програм народних игара из Србије и игре из Призрена, те је приказана српска традиција ван Србије.

Велимир Аговски, педагог за народну игру у Националном ансамблу „Kоло“ рекао је да се нада да је требињска публика задовољна вечерашњим концертом, јер су чланови овог ансамбла представили све оно најбоље из Србије.

„Сваки пут смо лепо дочекани не само на концерту, него и пре концерта и увек носимо лепе успомене из града подно Леотара“, рекао је Аговски.

Тако је и вечерас било јер је требињска публика дуготрајним аплаузима наградила наступ ансамбла „Kоло“, чији програми представљају узор, модел сценског етно приказивања, обједињујући основне вриједности традиционалне културе.

Прије почетка концерта, гостима из Београда Дејан Тарана, предсједник Скупштине ГKУД „Алат Свислајон“ уручио је слику насталу на Првој међународној ликовној колонији која носи назив „Kоло“.

„Чланови ГKУД „Алат Свислајон“ поносни су што смо једино аматерско друштво које има сарадњу са Националним ансамблом „Kоло“. Између ова два ансaмбла су пријатељски односи на радост свих Требињаца”, навео је Тарана.

У 69 година рада, репертоар Ансамбла „Kоло“ обухватио је више од 120 кореографија, док данас репертоар „Kола“ обухвата преко 40 кореографских дјела свих етнокореолошких области Србије и Црне Горе, као и области са подручја бивше Југославије.

Добитници су многих домаћих и интернационалних награда.

Организатори концерта су ГKУД „Алат Свислајон“ и Kултурни центар Требиње, а покровитељ је Град Требиње.
Д.М.