64. „FESTIVAL FESTIVALA“: PREMIJERA PREDSTAVE „ART“ TREBINJSKOG GRADSKOG POZORIŠTA

Pretposljednje takmičarske večeri 64. „Festivala festivala“ nastupili su predstavnici grada domaćina, glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja, koji su premijerno izveli komad „Art“.

Komedija „Art“, rađena prema tekstu Jasmine Reze, u režiji Željka Miloševića, priča je o prijateljstvu i umjetnosti, tačnije – o različitim pogledima na nju.

Trojica prijatelja, čije su likove na sceni iznijeli Darko Kurtović, Zoran Jakšić i Vladimir Samardžić, preispituju iskrenost dotadašnjih postupaka i međusobne odnose, ali i sopstvene stavove, otkrivajući koliko daleko su spremni da idu da bi sačuvali prijateljstvo.

Priznanje protagoniste večeri pripalo je Darku Kurtoviću.

Prateći program festivala večeras je obilježila tribina „Kulturno-umjetnički amaterizam Balkana – Izazovi i perspektive amaterskih pozorišta“. O kulturno-umjetničkom amaterizmu, s posebnim osvrtom na pozorišni amaterizam, govorila je dr Maša Vukanović, etnolog i antropolog, savjetnik Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije.

Takmičarski dio festivala zatvara Tresteničko pozorište koje će sutra, 29. jula, izvesti predstavu „Pomorandžina kora“ u 20.30 časova.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković