24. SARAJEVO FILM FESTIVAL


U Sarajevu je u toku najveća regionalna smotra fila 24. Sarajevo Film Festival, na kojoj će do 18. avgusta biti prikazano 266 filmova iz 56 zemalja, od toga čak 52 imaju svjetsku, a 23 međunarodnu premijeru.

24. Sarajevo Film Festival otvorio je film “Hladni rat”, oskarom nagrađenog poljskog režisera Pavela Pavlikovskog, a zatvoriće ga urnebesna komedija “Špijun koji me je napucao”koju potpisuje Suzan Fogel sa Milom Kunis u glavnoj ulozi.

U znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i podršku Sarajevo Film Festivalu nagrada Počasno srce Sarajeva ove godine dodijeljena je turskom režiseru Nuri Bigle Ceylanu.

U okviru Sarajevo Film Festivala organizovan je program za kino operatere, distributere i producentske kuće na kome učestvuje i Kulturni centar Trebinje.

Predstavnik Kulturnog centra Trebinje Saša Pešikan prati predpremijerna predstavljanja i najave filmskih naslova glavnih regionalnih distributera. Do sada je predstavljeno preko 30 filmova, a najbolja filmska ostvarenja biće prikazana u bioskopu Kulturnog centra Trebinje u narednim mjesecima.