24. SARAJEVO FILM FESTIVAL


У Сарајеву је у току највећа регионална смотра фила 24. Сарајево Филм Фестивал, на којој ће до 18. августа бити приказано 266 филмова из 56 земаља, од тога чак 52 имају свјетску, а 23 међународну премијеру.

24. Сарајево Филм Фестивал отворио је филм “Хладни рат”, оскаром награђеног пољског режисера Павела Павликовског, а затвориће га урнебесна комедија “Шпијун који ме је напуцао”коју потписује Сузан Фогел са Милом Кунис у главној улози.

У знак признања за изузетан допринос филмској умјетности и подршку Сарајево Филм Фестивалу награда Почасно срце Сарајева ове године додијељена је турском режисеру Nuri Bigle Ceylanu.

У оквиру Сарајево Филм Фестивала организован је програм за кино оператере, дистрибутере и продуцентске куће на коме учествује и Културни центар Требиње.

Представник Културног центра Требиње Саша Пешикан прати предпремијерна представљања и најаве филмских наслова главних регионалних дистрибутера. До сада је представљено преко 30 филмова, а најбоља филмска остварења биће приказана у биоскопу Културног центра Требиње у наредним мјесецима.