12. Sabor folkolora okupio 10 društava iz regiona (VIDEO)

IMG_2805

TREBINJE │ U organizaciji KUD „Hercegovine“ iz Petrovog polja večeras je u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ održan 12. Sabor folklora na kojem je nastupilo 10 folklornih ansambala.

Uz tri domaća kulturno-umjetnička društva – „Hercegovina“, „Alat“ i „Jovan Dučić“, na saboru su pjesmom i igrom folklornu tradiciju svojih krajeva i naroda predstavila i društva: „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice, „Abrašević“ iz Čačka, „Pionir“ iz Zrenjanina, „Igalo“ iz Igala, „Oro“ iz Danilovgrada, „Zora Hercegovine“ iz Bileće i „Nevesinje“ iz Nevesinja.

Poželjevši gostima dobrodošlicu, sabor folklora otvorio je zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija izraživši želju da se ovakvim okupljanima očuva prijateljstvo, tradicija i kultura.

„Trebinje je poznato po kulturno-umjetničkim društvima koje pronose ime ovoga grada i koji su postali prijatelji sa mnogima van granica Republike Srpske. KUD ‘Hercegovina’ iz Petrovog polja ove godine proslavlja 41 godinu postojanja. Posebni su po tome što je društvo koje pokriva samo jednu mjesnu zajednicu, a toliko uspjeha i prijatelja imaju iza sebe. Ovo društvo počiva na entuzijazmu par ljudi koji čitavu omladinu Petrovog polja okupljaju i vaspitavaju na srpskoj tradiciji, igri, pjesmi i na folkloru“, istakao je Ćebedžija.

Izvor: Radio Trebinje