ВЕЧЕ РУСКЕ МУЗИКЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ

Фото:Јован Видаковић

У позоришној сали Културног центра Требиње, Удружење  „Корал“  приредило је  Вече руске музике.

Требињска публика је уживала у једночасовном концерту руске пијанистичке музике у извођењу  Виктора Рјабчикова, професора клавира из Москве, а на сцени му се придружила  сопран Клаудија Кркотић, професор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Фото:Јован Видаковић

На програму су била ремек-дјела руске музике – арије и романсе Бородина, Глинке, Љадова, Ребикова, Балакирјева и Чајковског.

Клаудија Кркотић каже да са Виктором Рјабчиковим већ извјесно вријеме сарађује и наступа на концертима како у Русији, тако и ван ње. Рјабчиков је већ познат требињској публици јер, заједно са Кркотићевом, двије године заредом своје знање и умијеће преноси полазницима Љетне школе класичне музике за клавир и соло пјевање.

„Професор Рјабчиков много воли град Требиње и мислим да не постоји човјек који више промовише овај град од њега. Са одушевљењем се одазвао позиву да одржи концерт овдје“, рекла је  Кркотићева.

Фото:Јован Видаковић

Вече руске музике организовало је Удружење грађана за његовање класичне музике  „Корал“  у сарадњи са Културним центром Требиње, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Душка Ђајић