У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА УНИВЕРЗИТЕТСКОГ ФОТО-КИНО КЛУБА БАЊА ЛУКА

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

У организацији Фото-кино клуба Требиње, вечерас је у галерији Културног центра отворена  клупска изложба фотографија чланова Универзитетског фото-кино клуба из Бања Луке.

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ
ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

Универзитетски ФКК Бања Лука може се похвалити тиме да је најактивнији клуб у региону с највећим бројем активних чланова који су учесници бројних фотографских салона и изложби широм свијета.

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

До сада су организовали преко 70 изложби што је умногоме допринијело популаризацији фотографије на овим просторима.

Према ријечима Радоја Елеза, члана управе Фото-кино клуба Требиње, Универзитетски фото-кино клуб Бања Лука је клуб с највише организованих међународних изложби, такозваних салона фотографије.

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

„Клупска изложба фотографија представља годишњи пресјек фотографског рада чланова Универзитетског фото-кино клуба. Наша сарадња с њима крунисана је вечерашњом изложбом и представља редуковану поставку оригиналне 22. клупске изложбе у Бања Луци која је бројала 98 фотографија. Поставку изложбе у галерији Културног центра Требиње чине 62 црно-бијеле и фотографије у боји, рађене на слободну тему, од 24 аутора, међу којима су и радови неколико мајстора фотографије“, истакао је  Елез.

Универзитетски ФКК Бања Лука основан је 1977. и најуспјешнији је клуб ове врсте у Босни и Херцеговини. Чланови клуба остварили су запажене резултате на међународној сцени и освојили бројне награде и признања на изложбама највишег свјетског ранга.

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

Фото-кино клуб Требиње је ову изложбу организовао у сарадњи са Културним центром, а уз подршку Града Требиња.

Љубитељи фотографије поставку могу погледати до краја наредне седмице.

ФОТО:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

Душка Ђајић