У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА „ЧЕКАЈУЋИ МАРЧЕЛА“

У позоришној сали Културног центра Требиње вечерас је изведена представа  „Чекајући Марчела“, настала у копродукцији Културне сцене  „Мале ствари“  и Театра  „Федра“  из Бугојна.

Ријеч је о комедији апсурда, за коју је адаптацију и режију радио Жељко Милошевић по тексту двојице филмских сценариста, признатих драмских умјетника Стефана Ричија и Ђанија Фортеа, а у којој Милошевић, поред Владана Поповића, тумачи једну од главних улога.

„Чекајући Марчела“, кроз причу двојице умоболника, бави се запостављањем породице у модерном друштву и говори о зидовима и баријерама које градимо у себи, али и о зидовима које спољашни свијет подиже око нас, као појединаца.

Овај позоришни комад вечарас је изведен осамдесет други пут, а до сада је гостовао у више градова БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Чешке. Одигран је и на неким од регионалних позоришних фестивала, од којих се издвајају играња на фестивалима професионалних позоришта: 6. Интердисциплинарни фест ДМС и 31. Фестивал позоришне/казалишне игре у Јајцу, те на Фестивалима аматерских позоришта Хрватске на Хвару и словеначких аматера у Постојни.

На 39. Театарском фестивалу БиХ Федра 2011, ову представу стручни жири прогласио је најбољим фестивалским остварењем.

Двојац представе  „Чекајући Марчела“  сутра гостује у Фочи, а на прољеће очекује их турнеја по Србији.

Душка Ђајић