У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЦИМА ПРЕДСТАВЉЕНИ УСЛОВИ СТУДИРАЊА НА РУСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ

Фото:Јован Видаковић

У Културном центру Требиње вечерас је представљен програм студирања на једном од најпрестижнијих руских аграрних универзитета – Државном пољопривредном универзитету  „Император Петар Први“  из Вороњежа, на којем за студирање није обавезно познавање руског језика.

Фото:Јован Видаковић

Након видео-презентације о Вороњежу и вороњешком универзитету, делегација професора и студената говорила је о условима школовања на припремном одјељењу за стране држављане.

Предавања из свих предмета одвијају се на руском језику, а школовање странаца остварује се у оквирима припрема за факултет, гдје током десет мјесеци студенти уче овај језик, као и низ других предмета у зависности од изабраног смјера и профила припремног одјељења.

Фото:Јован Видаковић

По завршетку припремног одјељења, студентима је омогућено студирање на неком од факултета инжењерско-техничког, природно-научног, медицинско-биолошког, економског или друштвеног смјера.

Након презентације програма студирања, услиједио је наступ ансамбла Државног пољопривредног универзитета  „Император Петар Први“ – „Чернозјемочка“.

Фото:Јован Видаковић

Извођачи су на јединствен начин дочарали народну традицију Централне Русије.

„Чернозјемочка“, један од најбољих студентских ансамбала, броји више од 100 чланова у пјевачкој и играчкој групи, а добитник је бројних награда на међународним такмичењима. Током 51 године свог умјетничког рада, ансамбл је одржао преко 6000 концерата широм Европе и Америке.

Душка Ђајић