У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА „ЦРНОГОРАЦ У КРЕВЕТУ“

Фото: Јован Видаковић

Најгледанија црногорска комедија  „Црногорац у кревету“  одиграна је вечерас у позоришној сали Културног центра Требиње.

„Црногорац у кревету“  је комедија менталитета која, кроз причу о једном просјечном брачном пару, описује начин живота и обичаје у Црној Гори.

Аутор представе и главни протагониста Пеђа Шушкавчевић каже да, иако се овај комад бави првенствено црногорским менталитетом, прича је свуда иста, свима нама блиска и људи се свуда проналазе у њој.

Фото: Јован Видаковић

„Муж је јак само на ријечима а, у ствари, повлачи се све вријеме држећи неки свој ниво“, каже Шушкавчевић.

Представа је много пута одиграна широм региона и Европе на опште одушевљење публике у дупке пуним позоришним салама.

„Нема ништа љепше од добре комедије, од пуне сале. Кад успијемо да је засмијемо – онда смо и ми и публика јако задовољни. Комедија је најтежи фах, то ће вам рећи сви који се поштено баве овим послом. Многи ће је и оспорити, а то је зато што се комичар не постаје – он се рађа и он не може да буде свако“, сматра Шушкавчевић.

Фото: Јован Видаковић

Комедија је, како тврди, његов живот, а највећа награда пуне сале и насмијана публика. Поред представе  „Црногорац у кревету“, он игра и у комедијама  „Брачне авантуре“,  „Кандидат за предсједника“,  „Срећна породица“  и другим, за које каже да су најгледаније у Црној Гори из разлога што нам свима треба што више смијеха.

„То су приче које пуне сале, које одушевљавају гледаоце хумором и изазивају смијех. У овим суморним, тмурним временима, то нам је, итекако, свима јако потребно“, рекао је он.

Фото: Јован Видаковић

Представа  „Црногорац у кревету“  настала је прије петнаестак година као монодрама, а онда је њен аутор увидио да би она била одлична основа за добру комедију. У представу је ушао женски лик и од тада она добија на квалитету и постаје прави хит. Вечерас је на сцени, из оправданих разлога, изостало појављивање глумице Ане Шимунџе Селски, па је то вјероватно био разлог што представа није испунила очекивања публике.

Фото: Јован Видаковић

Душка Ђајић