ОВАЦИЈЕ ЗА РЕПРИЗУ „КОФЕРА“

Фото: Јован Видаковић

Након недавно одржане премијере,вечерас је у позоришту Културног центра,на одушевљење и овај пут многобројне публике,  одиграна реприза представе  „Кофери“, у извођењу драмске групе Гимназије  „Јован Дучић“.


Фото: Јован Видаковић

Кроз личне исповијести гимназијалаца, у режији Игора Сврдлина,  исприповиједана је прича на једну од најактуелнијих тема у региону – одласку младих из земље. Мада њихове исповијести носе у себи велику дозу песимизма, порука коју шаљу ови млади људи је оптимистична –  „Ја нећу да идем одавде!“

Требињски гимназијалци су овог пута наступили са још више ентузијазма, енергије и самоувјерености. А били су на висини задатка, не само на сцени већ и ван ње јер су одиграли хуманитарну представу с циљем прикупљања новчаних средстава за одлазак на екскурзију.

Требињском ансамблу 15. априла слиједи учешће на Фестивалу средњошколског театра БиХ у Живиницама, потом ће 25. априла са  „Коферима“  наступити на Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва у Коњицу, а како сами наводе, била би им велика част да прођу селекцију за овогодишњи Театарски фестивал БиХ ФЕДРА у Бугојну.

Душка Ђајић