„ОБИЧНО ВЕЧЕ“ ЛАНЕТА ГУТОВИЋА ОДУШЕВИЛО ТРЕБИЊСКУ ПУБЛИКУ

Позоришна сала Културног центра Требиње вечерас је била тијесна да прими све посјетиоце који су дошли на дружење са Ланетом Гутовићем.

Фото: Јован Видаковић

Доајен српског глумишта Милан Лане Гутовић бриљирао је извођењем култног позоришног кабареа  „Обично вече“.

Кабаретска представа  „Обично вече“, чију режију и текст потписује сам Гутовић, говори о животу на сатиричан начин, а кроз хумор својствен овом врсном комичару.

Јединствени Лане је од почетка вечери остварио добру комуникацију са публиком, која је већ сам његов излазак на сцену пропратила громким аплаузом којег није га штедила ни до самог краја.

Више од сат и по времена, на спонтан и лежеран начин, Лане је коментарисао друштвену ситуацију, низао урнебесне приче о политичарима, љубавним проблемима, дијелио савјете мушкарцима, те износио бројне опаске на рачун жена.

Популарни глумац је рекао да овдје нема много аутобиографских детаља из његовог живота.


Фото: Јован Видаковић

„Има неке основе, попут мог школовања у Никшићу и још неких, али све остало је измишљено. Представа је, у ствари, настала из ината. У то време имали смо балерине, оркестре, музику, велике декоре. А онда сам се ја питао да ли би могло да се представа одигра, да изађе само један човек и да прича. Тако је и настала ова прича“, истакао је  Гутовић.

Кабаре  „Обично вече“  успјешно живи свој позоришни живот преко 30 година и Гутовић је с њим обишао све континенте и већину главних свјетских метропола, а како сам глумац каже, представа се временом мијењала, доживљавала метаморфозе и садржај прилагођавала актуелној ситуацији.

Гутовић је истакао да је да разлог дуговјечности представе и кључ успјеха, задовољна публика, као и да би глума требало да буде све оно што није пуко представљање, већ чиста глума.


Фото: Јован Видаковић

„Када нешто што не ваља и покушаш то да нашминкаш, што глумци често раде, тада то испадне толико досадно да неће нико да вас гледа. Моје причање на овој сцени неће да ме прослави, али хоће ваше слушање. Оно што ви видите код мене, то је оно што сам ја хтео да вам покажем. А ако видите нешто што ја нисам хтео да вам покажем, то је лоша глума“, навео је  Гутовић.

Вечерас, Лане Гутовић је и у Требињу потврдио своју глумачку свестраност и таленат. Задовољна публика није крила своје одушевљење и, за дивно вече испуњено смијехом, наградила га је дуготрајним громогласним аплаузом.

Душка Ђајић