ФОТО-КИНО КЛУБ ТРЕБИЊЕ ПРОСЛАВИО ЈУБИЛЕЈ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Фото-кино клуб Требиње, најстарији активни фото-клуб у Босни и Херцеговини, вечерас је у галерији Културног центра свечано обиљежио значајан јубилеј – 70 година свог постојања.

Фото: Јован Видаковић

Овим поводом отворена је ретроспективна изложба фотографија  „70“, која представља својеврсни пресјек седам деценија рада чланова требињског друштва љубитеља фотографије.

Поставка обухвата црно-бијеле и фотографије у боји старих, као и садашњих чланова овог клуба.

Поред фотографија, изложени су и стари фото-апарати, као и документи из претходних 70 година, углавном каталози са изложби фотографија.

Овом приликом, предсједник Фото-кино клуба Славенко Вукасовић додијелио је захвалнице појединцима и организацијама за подршку коју им пружају, а једна од њих је припала и  Културном центру Требиње за одличну сарадњу и допринос раду клуба.

Фото-кино клуб Требиње ове године домаћин је  51. Дана фотографије Босне и Херцеговине  у оквиру којих ће  у Културном центру у суботу, 27. октобра, од 20.00 часова бити приређена  изложба  „Трагом душе“  гдје ће бити изложено 20 најбољих фотографија пристиглих на конкурс Викимедијине заједнице Републике Српске.

Душка Ђајић