ДИВНО ЕМОТИВНО ВЕЧЕ СА БРАНКИЦОМ ДАМЈАНОВИЋ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ

Фото: јован Видаковић

Књижевне вечери Бранкице Дамјановић изазивају велико интересовање и биљеже изузетну посјећеност широм региона. Тако је било и у Требињу вечерас, гдје је биоскопска сала Културног центра била дупке пуна.

Бранкица Дамјановић иза себе има двије деценије успјешног бављења новинарством, а посљедњих неколико година успјешно гради и каријеру списатељице.

Вечерас је говорила о свом стваралаштву, а са требињском публиком подијелила је и своју животну причу. Упркос свим искушењима и недаћама које су се низале на њеном животном путу, ова књижевница зрачи ријетко виђеном енергијом и оптимизмом.


Фото: Јован Видаковић

Инспирацију, како сама каже, проналази свуда око себе, црпи је из љубави којом је свакодневно окружена и љубави коју јој пружа њена читалачка публика. Њени читаоци често изјављују да Бранкица пише оно што и они сами осјећају, али не могу пренијети у ријечи.

„Пишем истините приче, ништа не измишљам. Све о чему пишем, дубоко је проживљено и у томе се и сами моји читаоци проналазе. То значи да сви имамо исте потребе – да волимо и будемо вољени. Веома је важно да осећамо склад са самим собом, а за то је потребно да у животу направимо добре изборе“, објашњава популарна књижевница.


Фото: Јован Видаковић

Приче Бранкице Дамјановић, које је првобитно објављивала на Фејсбуку, за кратко вријеме освојиле су срца читалаца, а онда су услиједиле и понуде реномираних издавачких кућа. Један за другим, низали су се наслови  „Добро је“,  „Не бих ово могла без тебе“, Рукопис мог брата“,  „Кћи“… Награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години.  До сада је објавила седам књига, а најавила је и излазак свог првог романа, за који каже да ће бити њен коначан обрачун са демонима и траумама.

Бранкица Дамјановић је вечерас оставила јак утисак на све присутне у Културном центру Требиње поручивши им на крају да  „треба живети у тренутку и осетити сву пуноћу живота“.

Ово дивно вече као поклон дамама за 8.март су организовали јавне установе Културни центар и Туристичка организација града Требиња

Душка Ђајић