У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ГДЈЕ ТИ БУДЕШ СУТРА – БИТ ЋУ ТАМО“

Након тромјесечне паузе због пандемије вируса корона, која је зауставила сва културна дешавања, вечерас је у галерији Културног центра Требиње отворена самостална изложба графика и цртежа Енсара Хаџића, академског графичара из Сарајева.

Поставку изложбе „Гдје ти будеш сутра, бит ћу тамо“ чини педесетак графичких цртежа, а према ријечима аутора, њен назив потиче од посљедњих ријечи које је Ханибал упутио Сципиону.

Енсар Хаџић каже да је изложба настала као продукт његовог дипломског рада прошле године, а да је сам настанак радова ишао јако чудним током:

„Неке идеје су се јавиле прије двије-три године, а прије два-три дана сам завршио и један рад који је изложен овдје вечерас, тако да је све у сталном процесу и настанку. Инспирација су ми били они мали детаљи између сна и стварности. Знате, некад је живот толико лијеп да се чини као да је сан, а некад је, опет, толико бруталан да заправо подсјети да је итекако стваран. С друге стране, некако сам развио ту могућност да пробудим свијест у сновима. Сад, да ли се то зове луцидно стање – није ни важно. Сваки пут кад заспим, моја стварност се наставља и када бисте ме питали какве снове сањам, рекао бих вам да су они увијек стварност“.

Овај млади, талентовани умјетник до сада је учествовао на бројним колективним изложбама, ликовним колонијама и радионицама, а ово је његова трећа самостална изложба.

Изложбу „Гдје ти будеш сутра, бит ћу тамо“ свечано је отворила Слађана Скочајић, замјеник градоначелника Требиња.

Сви заинтересовани поставку изложбе могу погледати наредне три седмице у галерији Културног центра Требиње.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић