ПРЕМИЈЕРА ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ „ЗНАМ ДЕНИ РЕЈДА“

Културни центар Требиње представио је вечерас публици свој нови позоришни комад „Знам Дени Рејда“.

Представа је рађена према тексту Божидара Љумовића Зубе, а у адаптацији и режији Жељка Милошевића. Милошевић наводи да је ријеч о комедији која је својеврсна модификација чувеног Нушићевог „Сумњивог лица“ и да није било много одступања од изворног текста.

„Није било превише адаптације и драматуршких интервенција. Трудили смо се да представу мало убрзамо и да то буде комедија у пуном свом смислу, да се стално нешто дешава, да темпо буде доста брз. „Газили“ смо у неким дијеловима мало у фарсу али, у принципу, то је једна вестерн комедија“, рекао је Жељко Милошевић.

 Љумовић нас, умјесто у српску паланку, води у свијет Дивљег запада – у Силвер Сити, у вријеме каубоја и шерифа. „Знам Дени Рејда“ је прича о неком давном, лудом, раскалашном, нестабилном простору и времену када су владале банде, страх и похлепа, а којима су се супротстављали само најхрабрији и најодважнији.

Редитељ Жељко Милошевић, који је и носилац главне улоге, каже да представа, свакако, носи одређену поруку али да је првенствено настала с циљем да забави и насмије публику:

„Радња је смјештена у један мали град на Дивљем западу, али то може бити било које мјесто, било који град. Сваки добар комедијски комад у себи има неку поруку, али нисмо се трудили ништа да истакнемо и нагласимо. Настојали смо да то заиста буде комедија, а на публици је да сама дође до поенте и поруке“.

Представа је окупила бројну глумачку екипу – младе, талентоване средњошколце, од којих су неки били право изненађење, као и оне искусније на позоришним даскама, који су оправдали очекивања публике.

Поред Жељка Милошевића, у новој представи нашег позоришта играју: Весна Ђурић, Милица Салата, Зоран Јакшић, Бојан Нинковић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Војислав Елез, Борис Глушац, Анђела Брњош, Мира Голуб Бокун и Миодраг Шешељ.

Музику је радио Бобо Вучур, а сценографију и костиме осмислила је Милица Јеремић Телебак.

Већ сутра, у суботу, 25. јула одржаће се реприза представе “Знам Дени Рејда”. Почетак играња заказан је за 20 часова. 

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић