˝Најнеобичнији˝ симфонијски оркестар на свијету вечерас у Требињу

Симфонијски оркестар из Холандије „Ricciotti ansambl“ вечерас ће у башти Платани одржати концерт, први у оквиру бх. турнеје, гдје ће наступити у 13 градова.
Ријеч је о уличном симфонијском оркестру из Холандије, „најбржем и најнеконвенционалнијем симфонијском оркестру на свијету”, који броји 41. музичара, а симфонијску и популарну музику доноси у јавне просторе попут улица, болница, домова за старе и особе са посебним потребама, паркова, затвора, поправних домова и осталих простора на којима се музика обично не изводи, посебно не од стране великог ансамбла.
Оркестар је и носилац занимљивог рекорда постављеног прошле године – потребан им је само 1 минут и 36 секунди од доласка на мјесто догађаја до отпочињање концерта. То им омогућава да током дана имају већи број концерата и наступају на различитим локацијама.
Турнеју настављају у Стоцу и Мостару, док ће у Сарајеву наступити у оквиру фестивала Башчаршијске ноћи. Са оркестром наступају и два босанскохерцеговачка музичара: Нермин Тулић и Мишо Петровић.
Извор: Радио Требиње