Јавна здравствена установа Институт за јавно здравство Републике Српске  Регионални центар Требиње организовала је данас у галерији Културног центра предавање на тему “Хигијенски минимум”.

 
“Испит из хигијенског минимума по Закону о заштити становништва од заразних болести и Закону о здравственом надзору над животним намирницама и предметима опште употребе морају положити сви они који овом закону подлијежу “, нагласила је Јулија Краљ, специјалиста епидемиологије и један од предавача.
 
Предавању је присуствовало око четрдесет наших суграђана који поред санитарног прегледа имају законску обавезу да послушају предавање и положе тест који важи наредне четири године и који се потом мора обновити.
 
 
Полазници курса стичу потребна знања из области хигијене животне и радне средине, хигијене животних намирница, хигијене исхране, личне хигијене, заразних и паразаразних болести, као и о правним прописима који регулишу област заштите становништва од заразних болести.
 
Поред др Круљ о овој за здравље људи важној теми говорила је и др Наталија Комненовић, специјалиста хигијене и медицинске екологије.
 
 
http://media.kctrebinje.com/2018/05/IMG_1658-1024x768.jpghttp://media.kctrebinje.com/2018/05/IMG_1658-150x150.jpgKulturni centar TrebinjeОпшта
  Јавна здравствена установа Институт за јавно здравство Републике Српске  Регионални центар Требиње организовала је данас у галерији Културног центра предавање на тему 'Хигијенски минимум'.   'Испит из хигијенског минимума по Закону о заштити становништва од заразних болести и Закону о здравственом надзору над животним намирницама и предметима опште употребе морају положити...