NAJAVA – IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “NATO AGRESIJA U 78 SLIKA…”


U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u subotu 27. jula u 19.30 časova biće otvorena izložba fotografija po nazivom “Nato agresija u 78 slika…””, autora Zorana Jovanovića Mačka fotoreportera lista “Večernje novosti”

Izložba fotografijijama istaknutih fotoreportera iz vremena NATO  agresije , čija dvedesetogodišljica se obilježava ove godine, prati slike stradanja, odbrane i otpora.

Autor izložbe Zoran Jovanović Mačak, foto-reporter lista “Večernje novosti”, koji je istakao da su pri izboru fotografija za postavku, uz podrazumevajuće najviše profesionalne kriterijume, opredeljujući bile sadržajnost i sugestivnost:Ova izložba je istinita priča o životu tokom 78 dana bombardovanja – priča Jovanović.

– Fotografije nisam birao hronološki, već one koje najbolje oslikavaju sve patnje, suze, strepnju, ali i duh našeg naroda tih ratnih dana. Zato sam uz fotografije odabrao i četiri naslovne strane i tri duplerice “Novosti”, da se vidi i gde su izložene fotografije objavljivane i kako je to izgledalo u našim novinama. Važno je da taj težak period naše istorije ne prepustimo zaboravu i verujem da naše fotografije mogu tome da doprinesu.

DEVETORICA REPORTERA

Na izložbi posetioci će moći da vide fotografije osam foto-reportera “Novosti”: Matije Kokovića, Miloša Cvetkovića, Gorana Šljivića, Dragana Milovanovića, Alekse Stankovića, Igora Marinkovića, Nikole Fifića i Zorana Jovanovića, kao i foto-reportera Tanjuga Radeta Prelića.

Ulaz je slobodan.