Maja Kržić, naša mlada sugrađanka, nakon što je postala diplomirani inžinjer tehnologije, smijer farmacija, odlučila je da svoje znanje iskoristi na najbolji način. Sama izrađuje sapune koji pomažu u uklanjanju akni, bubuljica, strija i celulita, a najvažnije je što sadrže isključivo prirodne sastojke.

Majo, na samom početku nam reci, od kuda ideja za pravljenje sapuna?

Htjela sam da iskoristim znanje sa fakulteta kao i da na najbolji mogući način pomognem prvenstveno damama u uljepšavanju svoje kože.

Koliko vrsta si napravila?

Iako planiram da napravim dosta vrsta sapuna, za sada sam napravila samo četiri vrste. Za strije, celulit, akne i bubuljice. Ono što je karakteristično za sve sapune je da je ulje glavni sastojak. Bademovo ulje je odlično protiv bora, ulje sjemenki grožđa je odlično za borbu protiv strija.  U sapun za suhu kožu staviću kozje mlijeko.

http://media.kctrebinje.com/2014/03/maja-krzic.pnghttp://media.kctrebinje.com/2014/03/maja-krzic-150x150.pngKulturni centar TrebinjeИнтервју
Maja Kržić, naša mlada sugrađanka, nakon što je postala diplomirani inžinjer tehnologije, smijer farmacija, odlučila je da svoje znanje iskoristi na najbolji način. Sama izrađuje sapune koji pomažu u uklanjanju akni, bubuljica, strija i celulita, a najvažnije je što sadrže isključivo prirodne sastojke. Majo, na samom početku nam reci, od...